Мъртвото вълнение е морско или океанско течение, което се образува вследствие

...
Мъртвото вълнение е морско или океанско течение, което се образува вследствие
Коментари Харесай

Мъртвото вълнение: Рискове и предпазни мерки

Мъртвото неспокойствие  е морско или океанско течение, което се образува вследствие отдръпването на потока приливна вода в посока във вътрешността в морето.

То може да бъде изключително рисково за къпещите се, защото теченията, които се основават, могат да ги отведат надалеч от брега.

А това може да докара до отмалялост, суматоха и даже удавяне.

Затова мъртвото неспокойствие може да съставлява сериозна опасност за хората във водата, изключително за тези без задоволителен опит в плуването.

Освен това мъртвото неспокойствие може да сътвори замърсявания, като да вземем за пример мъртви риби или други морски организми, които могат да съставляват риск за здравето на къпещите се.

Затова е значимо да се внимава при къпане в морето, изключително когато има предизвестия за мъртво неспокойствие.  Ето няколко рекомендации, които би трябвало да се съблюдават:

1. Следвайте напътствията на спасителите. Те ще ви осведомят за настоящите условия и ще ви дадат препоръки за безвредно къпане.

2. Ако попаднете в мъртво неспокойствие би трябвало да се опитате да плувате паралелно на брега, до момента в който излезете от рисковата зона.

3. Пестете силите си и не изпадайте в суматоха. Често мъртвото неспокойствие е малко, не е въртоп и няма да ви завлече към дъното.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР